Vad skulle jag göra utan er..

När man ställer upp i stora tävlingar som VM är det ganska mycket att tänka på. Dels planering av alla arbeten man ska göra, sen ligger det väldigt mycket jobb i att projektleda hela processen. I mitt fall hålls tävlingen i Philadelphia, USA vilket gör att vissa saker blir lite mer komplicerade. Jag är i behov av få saker skickade och skeppade över atlanten, godkända genom tull och sedan transporterade vidare till tävlingen. Många bitar ska på plats och detta skulle inte vara möjligt utan sponsorer.

Som tur är finns det fantastiska människor som månar om att jag ska få åka iväg och tävla och garanterar det genom att ställa upp som sponsorer till mig. Jag vill rikta ett enormt stort tack till er då det är ni som gör denna resa möjlig.

INTERFLORA

… som värnar om att tävlingar ska finnas och att Sverige och svenska florister ska synas och ta för sig i denna härliga bransch!

foto: Leonard Gren, Erica Eriksson

Noviflora…

… som hjälper mig att finna de vackraste blommorna som är tänkbara till mina arbeten, utan blommor är det inte mycket till tävling.

Floristkompaniet..

..som är min arbetsplats och som stöttar mig som bara de kan! Som hjälper till och är underbara bollplank.

Serviteur..

..som hjälpt mig att skapa en grymt snygg och bra eko-tygkasse som man kan köpa som ett sätt att stödja min resa.

Floristutbildarna..

..som är en skola med hög nivå och lärare som brinner för att ge oss i branschen nya välutbildade florister.

Nordiq..

..som är ett positivt härligt gäng som månar om oss florister och att vi ska få synas, utvecklas och fortsätta skapa allt vackert vi gör.

Oasis..

..som tillgodoser oss med allt vad vi som florister kan tänkas behöva för att utöva vårt yrke på allra bästa sätt.

Stenentreprenader..

..i Hässleholm som för andra gången ställer upp och hjälper mig med vackert material.

Alla ni!

Som har köpt den härliga tygkassen som jag designat och i samarbete med Serviteur tagit fram. Om ni bara visste vad mycket detta betyder för mig. Att ni visar er support och stöttar mig på detta sätt är otroligt! TACK!

Nu är det nära…

Om exakt 2 dagar lämnar jag Sverige och reser till Philadelphia för att tävla i VM i blomsterdesign. Det har varit en lång tid av ideér, planering, test av diverse lösningar och även en hel del slitande i håret. Det är svårt att tävla i blommor, för det finns så otroligt mycket fint man kan göra. Att komma på olika ideér behöver inte alltid vara det svåra utan att välja vilken av ideerna som känns bäst och vilken ide som kan resultera i högst poäng är det kluriga.

foto: Leonard Gren, Erica eriksson

Nu har jag tre arbeten som jag förberett under många månader och känner mig trygg med. Dessa utför jag under de två första dagarna som tävlingen pågår, fredag och lördag 1-2/3. Utöver dessa tre får jag ett hemligt arbete som kallas suprise task. Då får alla tävlande exakt likadana uppsättningar av blommor, tilbehör mm. och ska under 1,5h producera det vackraste vi förmår.

foto: Leonard Gren, Erica Eriksson

På lördagskvällen annonseras det under en otroligt spännande presentation de 10 som fått högst poäng hittills och därmed går vidare till semifinal. Semifinalen går av stapeln på söndag förmiddag och därefter blir det paus. Sen får man hålla ut ända till kvällen då det bjuds in till galamiddag. Alla deltagare samt publik, familj, vänner mfl finns på plats och de fem finalisterna kallas upp på scen för att inför publiken tävla i den sista hemliga uppgiften och finalen. Söndagen 3/3 presenteras Världsmästaren i blomsterdesign 2019!

foto: Leonard Gren, Erica Eriksson

Jag kommer göra mitt bästa för att uppdatera till er här så ni kan hänga med mig under dagarna! Känns fantastiskt att få känna ert stöd och era hejarop betyder mer än ni kan ana! Jag kommer även uppdatera min instagram @sofieflorist så följ mig gärna där! Tävlingen har en generell sida som heter @ftdworldcup2019 där jag hoppas det kommer uppdateringar.

Håll alla tummar, tår, vantar, glasögon- ja allt! För nu kör vi!