Nu är det nära…

Om exakt 2 dagar lämnar jag Sverige och reser till Philadelphia för att tävla i VM i blomsterdesign. Det har varit en lång tid av ideér, planering, test av diverse lösningar och även en hel del slitande i håret. Det är svårt att tävla i blommor, för det finns så otroligt mycket fint man kan göra. Att komma på olika ideér behöver inte alltid vara det svåra utan att välja vilken av ideerna som känns bäst och vilken ide som kan resultera i högst poäng är det kluriga.

foto: Leonard Gren, Erica eriksson

Nu har jag tre arbeten som jag förberett under många månader och känner mig trygg med. Dessa utför jag under de två första dagarna som tävlingen pågår, fredag och lördag 1-2/3. Utöver dessa tre får jag ett hemligt arbete som kallas suprise task. Då får alla tävlande exakt likadana uppsättningar av blommor, tilbehör mm. och ska under 1,5h producera det vackraste vi förmår.

foto: Leonard Gren, Erica Eriksson

På lördagskvällen annonseras det under en otroligt spännande presentation de 10 som fått högst poäng hittills och därmed går vidare till semifinal. Semifinalen går av stapeln på söndag förmiddag och därefter blir det paus. Sen får man hålla ut ända till kvällen då det bjuds in till galamiddag. Alla deltagare samt publik, familj, vänner mfl finns på plats och de fem finalisterna kallas upp på scen för att inför publiken tävla i den sista hemliga uppgiften och finalen. Söndagen 3/3 presenteras Världsmästaren i blomsterdesign 2019!

foto: Leonard Gren, Erica Eriksson

Jag kommer göra mitt bästa för att uppdatera till er här så ni kan hänga med mig under dagarna! Känns fantastiskt att få känna ert stöd och era hejarop betyder mer än ni kan ana! Jag kommer även uppdatera min instagram @sofieflorist så följ mig gärna där! Tävlingen har en generell sida som heter @ftdworldcup2019 där jag hoppas det kommer uppdateringar.

Håll alla tummar, tår, vantar, glasögon- ja allt! För nu kör vi!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *