Eternellernas återkomst

Så var det äntligen dags att välkomna eternellerna och de torkade blommorna tillbaka. Alla trender kommer och går så det är klart att vi idag bland alla manchesterbyxor och platåskor skulle få återse eternellerna.

Här nedan har jag jobbat med Helichrysum, bolltistel och konserverade ekblad. Det prickiga bladet man skymtar i bakgrunden är en forellbegonia.

Själv föddes jag några år försent för att uppleva originaleran men jag har förstått av alla som var där och då att den var intensiv 🙂 Har även fått höra reaktioner som: “åh nej inte eterneller igen… ” så nu gör vi det på ett nytt sätt och skapar en eternell-era 2.0!

För mig är eternellen en fantastisk blomma. Upptäckte den runt 2014 då jag använde den för att skapa en lampskärm. Den skärmen har fått hänga med sedan dess och hänger i vårt mötesrum på Floristkompaniet. Eternellen fick även följa med mig på VM i Berlin 2015 och kommer förmodligen följa med mig på många spännande uppdrag framöver.

Nedan: En “evighetskrans”. En fördel med att jobba med enbart torkat material är att resultatet är lika fint idag som på julafton 2020 😉

ps. till nästa säsong vill jag tipsa om att det finns flera trädgårdar som erbjuder självplock av eterneller. För er som inte orkar odla själva 😉

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *